DK EN SV NO FI
DK EN SV NO FI
materialehåndtering | BGFIX

Guide til en sikker materialehåndtering

Materialehåndtering på byggepladser involverer mange farlige elementer, især når man arbejder med ekstremt tunge materialer, såsom tømmer, eller med udstyr og maskiner, herunder kraner og gaffeltrucks. Selv de mest erfarne fagfolk løber en konstant risiko for at komme til skade på arbejdspladsen.

Man kan skrive en hel bog om sikkerhedsforanstaltninger i materialehåndteringsindustrien. I denne artikel får du præsenteret de bedste sundheds- og sikkerhedstips, når du håndterer materialer. Vi kommer ind på følgende temaer:

      Faremomenter i materialehåndteringsindustrien

      Sikkerhedsråd ved anvendelse af materialehåndteringsmaskiner

      Sikkerhedsråd ved materialehåndtering i højden

 

Hvilke faremomenter findes der i materialehåndteringsindustrien?

De mest almindelige typer risici i materialehåndteringsindustrien omfatter, men er ikke begrænset til:

      Rygskader, forstrækninger og forstuvninger ved løft af tunge og akavede genstande.

      Faldende genstande som et resultat af fejlagtigt stablet materiale eller udstyr.

      Brud og/eller stødskader ved kollision med genstande.

      Brud og/eller stødskader efter at blive fanget mellem genstande eller inde i “klemmepunkter”.

      Forkert skæring af sikkerhedsudstyr og forbindelser, der holder de tunge genstande sammen.

 

Hvordan garanterer du medarbejdernes sikkerhed, når de arbejder med tunge materialehåndteringsmaskiner?

De medarbejdere, der er uddannet i at betjene mekanisk udstyr til flytning, løft og opbevaring af materialer, kan udføre deres arbejde meget mere effektivt. Brugen af disse maskiner øger dog også risikoen for arbejdsskader. Det bevirker, at medarbejderne skal foretage specifikke foranstaltninger for at forebygge skader ved manøvrering af udstyret.

Dette omfatter, at medarbejderen skal undgå at overbelaste udstyret ved mekanisk flytning af materialer ved at vælge det rigtige udstyr til brug baseret på materialets vægt, størrelse og form. Alt materialehåndteringsudstyr har specifikke egenskaber, der bestemmer den maksimale vægt, de sikkert kan håndtere, og de forhold, de kan håndtere vægten i. Ved hver maskine skal dens maksimale kapacitet være tydeligt skiltet.

Personalet skal også følge følgende praksis:

 •     Minimere risikoen for, at maskinen vælter, eller materiale falder ved at centrere vægten så tæt på midten af maskinen som muligt.
 •     Under ingen omstændigheder modveje en overbelastet gaffeltruck.
 •     Før man flytter udstyr, skal man sørge for, at lasten er lastet så lavt som muligt.
 •     Læse og følge brugervejledningerne til punkt og prikke.

 

Materialelastning og materialehåndtering i højden

Personale, der betjener materialehåndteringsudstyr i høje højder, bør altid uddanne sig i og træne sikkerhed i højden, hvordan man bruger opstillingsudstyr samt overholdelse af andre sikkerhedsdirektiver.

Når det kommer til materialehåndtering i høje højder for at forhindre at glide, snuble eller falde, er der en tre-trins proces, som altid bør følges: Planlæg, Giv, Træn.

Hvad indebærer denne proces helt præcist?

Planlæg for alt det, der kan gå galt i arbejdsmiljøet, samt hvordan man forhindrer disse katastrofer i at opstå fra starten. Gennemgå hver centimeter af arbejds- eller byggepladsen, og identificér de områder, der potentielt kan være en trussel for dig, dine medarbejdere eller forbipasserende civile. Hvis du identificerer et risikoområde, bør du hurtigt informere dit arbejdsteam og sikre, at alle, der arbejder i området, er opmærksomme på disse risici.

Giv alle dine medarbejdere det nødvendige sikkerhedsudstyr for at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Assistér hver medarbejder med velegnet faldsikringsudstyr såsom liftstole og opstillingsudstyr.

Træn dine medarbejdere til at identificere farer samt i brugen af sikkerhedsudstyr. Alle i arbejdsområdet bør besidde den nødvendige viden for at garantere sikkerheden for sig selv og andre. Hjælp medarbejdere med at indhente faldsikkerhedscertifikater, krantræning og enhver anden form for sikkerhedstræning, der vil hjælpe medarbejderne.

Hvis du er ansvarlig for byggeprojektet, er det din pligt at sørge for, at alt personale i området kan føle sig trygge og sikre i deres daglige arbejde.

 

Garantér høj sikkerhed på byggepladsen med BGFIX

Sikkerhed skal altid være din førsteprioritet. Udforsk vores sikkerhedsudvalg til materialehåndtering, der sikrer, at du, dine medarbejdere og alle andre i nærheden af byggeprojektet er sikre:

- Skrevet af Niels Webb

Hör av dig

  captcha

  Inden du forlader os….

  Her finder du skarpe tilbud på byggepladshegn og andre afspærringsprodukter.
  Komplette byggepladshegnspakker der passer perfekt til dit projekt. Byggepladshegn med eller uden transportrammer. Kontakt en af vores sælgere som vil hjælpe dig igennem byggepladshegnsjunglen!

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!