DK EN SV NO FI
DK EN SV NO FI
Skydeport med motor | BGFIX DK

Skydeport med motor vs. svingport med motor

At glide eller svinge, det er spørgsmålet. Den vigtigste forskel på en elektrisk skydeport og en svingport er, at skydeporte skubbes frem og tilbage for at åbne og lukke, mens svingporte åbnes og lukkes ved at svinge frem og tilbage i en halvcirkel. Begge har deres fordele og ulemper, og de passer derfor til forskellige behov på byggepladserne. I denne artikel gennemgår vi fordelene ved automatiske skydeporte og svingporte samt deres begrænsninger.

Skydeporte

Elektriske skydeporte anvendes hovedsageligt, når brugen af andre typer porte ikke er en mulighed. Skydeporte er et fremragende valg, når du har begrænset plads og/eller skal montere dem på et ujævnt terræn. I stedet for at have en port, der åbner ind- eller udad, ruller de automatiske skydeporte på en skinne eller et skinneløst cantilever-system (et system, hvor skydeporten befinder sig i luften og kun fastholdes i den ene side)

Fordelene ved en skydeport

Hvis pladsen er begrænset, eller hvis noget blokerer ved indgangen, er en automatisk skydeport ofte den bedste mulighed. Eftersom den glider parallelt langs hegnet, optager disse typer porte væsentligt mindre plads. En elektrisk skydeport med motor gør det nemt at komme sikkert ind på området for både køretøjer og gående.
Er din indgang placeret på et skrånende underlag? I så fald er en elektrisk skydeport det åbenlyse valg, da den ikke behøver at åbne “mod” eller “væk fra” køretøjet eller den person, der skal ind/ud.

Begrænsninger ved en skydeport

Grundet de mange bevægelige dele er skydeporte normalt mere støjende end en svinglåge. Selvom dette sjældent er et problem, når det kommer til et fjernt indhegnet udendørsområde, kan der opstå problemer, når det drejer sig om interne porte eller adgangspunkter i nærheden af kontorer eller soveområder.

For at skydelågen kan åbne og lukke, kræver det at der er forbindelse mellem de to fotoceller, som sidder på henholdsvis anslagsstolpen og betonrammen. Der sker dog næsten altid en masse på de danske byggepladser, hvor både rystelser, små stød fra lastbil eller medarbejder, som lige læner sig op ad lågen, kan få lågen ud af kurs. Den elektriske skydeport har derfor nemmere ved at komme ud af drift i forhold til mange andre låger.

Svingporte

Den største fordel ved svingporte er, at de kræver meget lidt vedligeholdelse, især hvis de er manuelle. I modsætning til mange andre porte har svingporte ikke brug for nogen form for motor eller elektronik, hvilket gør dem meget nemme at bruge, men de kan selvfølgelig automatiseres, hvis det er et ønske. De er ofte billigere end automatiske skydeporte.

Fordelene ved svingporte

I enkelte tilfælde betragtes svingporte som den mest sikre mulighed. De har færre bevægelige dele, og dermed er der en mindre risiko for, at hænder eller fingre kommer i klemme. Svingporte kan åbnes både ind- og udad, hvilket gør det nemt for mennesker og køretøjer at komme ind eller ud af området, uanset retning. Svingporte er almindeligvis det mere økonomiske alternativ. Færre bevægelige dele, mindre udstyr ved siden af porten og intet behov for skinner gør dem nemmere og billigere at installere.

Begrænsninger ved svingporte

Hvis svingporten ikke er motoriseret, er den ofte tung at åbne og lukke. For at kunne bruge en svingport har du brug for masser af plads. Hvis adgangspunktet er smalt eller befinder sig i et miljø, hvor der er flere porte på et lille område, kan det være bedre at investere i en skydeport.

Køb automatiske skydeporte og svingporte hos BGFIX

Uanset hvilke behov du har, kan du altid finde den rette løsning hos BGFIX. Vi tilbyder et bredt sortiment af automatiske såvel som manuelle sving- og skydeporte, men også foldeporte. Kontakt os, så hjælper vi dig med at finde den bedste løsning til dine behov.
Udforsk vores udvalg af porte.

- Skrevet af Niels Webb

Hör av dig

  captcha

  Inden du forlader os….

  Her finder du skarpe tilbud på byggepladshegn og andre afspærringsprodukter.
  Komplette byggepladshegnspakker der passer perfekt til dit projekt. Byggepladshegn med eller uden transportrammer. Kontakt en af vores sælgere som vil hjælpe dig igennem byggepladshegnsjunglen!

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!