DK EN SV NO FI
DK EN SV NO FI
forskellige vejskilte | BGFIX DK

Vejskilte – Hvornår og hvorfor anvendes de?

Byggeri eller reparationer udført på eller langs en vej udgør en risiko for både anlægsarbejdere og chauffører. Faktorer som løst grus, store og tunge arbejdskøretøjer, højvande, bløde veje, ujævn asfalt, røg, olierede veje og andet kan forårsage ulykker, der i værste fald ender med alvorlige kvæstelser eller dødsfald.

Anlægsarbejdet påvirker også i høj grad selve afviklingen af ​​trafikken, hvorfor der også her kan ske alvorlige trafikuheld.

For at beskytte såvel bilister som fodgængere og anlægsarbejdere mod farerne ved vejarbejde, bliver der ofte anvendt forskellige typer midlertidige trafikskilte. Disse vejskilte anvendes til at informere trafikanter om de rådende forhold og vejforhold, rådgive bilister og fodgængere til at være forsigtige i nærheden af ​​byggeområdet og guide køretøjer til alternative ruter.

Hvornår anvendes der trafikskilte?

 

1.    Vejarbejde uden for vejkanten (ydre vejkant):

Der er sjældent behov for trafikkontrol, når vejarbejdet foregår uden for selve vejen (dvs. langs vejen, men uden for vejkanten). I de tilfælde, hvor arbejdskøretøjer er parkeret i vejkanten, når arbejdskøretøjer skal krydse vejen for at komme til byggepladsen, eller når udstyr flyttes på tværs af vejen, anvendes der et “Advarsel om vejarbejde“-vejskilt. Skiltet opfordrer chaufførerne til at være ekstra varsomme.

 

2.    Vejarbejde ved vejkanten:

Advarselsskilte er nødvendige, da de dels beskytter vejarbejderne og informerer chaufførerne om, at der udføres arbejde i vejkanten. Alt afhængigt af vejarbejdets størrelse kan der være behov for flere forskellige skilte, så der skabes et sikkert arbejdsmiljø samt en effektiv informationslogistik for chaufførerne. I de tilfælde, hvor der pågår vejarbejde i vejkanten nær vejen, anvendes der ofte en kombination af trafikskilte, såsom: midlertidige hastighedsbegrænsninger, forskellige typer af advarselstavler, obligatoriske advarselstavler og sideafmærkningsskærme.

 

3.    Vejarbejde på vejen:

Vejarbejde, der finder sted på selve vejen, er en af ​​de mest risikable projekttyper, da arbejdet ofte kræver, at en eller flere vognbaner skal lukkes, og vejarbejdet foregår meget tæt på den stadig åbne vognbane. Disse projekter kræver også et stort antal vejskilte for at garantere sikkerheden for vejarbejdere og chauffører samt for at opretholde et godt flow i trafikken.

 

Hvilke vejskilte findes der?

Hos BGFIX finder du et komplet udvalg af trafikskilte og vejskilte. I vores sortiment kan du købe følgende vejskilte:

      Advarselsskilte

Eksempel: Advarsel om vejarbejde/tunnel/ujævn vej/stigning m.m.

○      Obligatoriske skilte

Eksempel: Vigepligt, standsningspligt, fodgængerfelt, hovedvej m.m.

      Forbudsskilte

Eksempel: Indkørselsforbud for køretøjer, forbud mod trafik med køretøjer, forbud mod standsning og parkering af køretøjer m.m.

      Påbudsskilte

Eksempel: Cirkulationsplads, påbudt gangbro, påbudt kørselsretning m.m.

○      Tillægstavler

Eksempel: Nedsat sigtbarhed, parkeringsskive, ladeplads m.m.

○      Sidemarkeringsskærm

 

Skræddersyede vejskilte

Mangler der noget på listen? Intet problem. Vi tilbyder også skræddersyede skilte, som du kan tilpasse efter dine individuelle behov.


Udforsk BGFIX’ komplette udvalg af vejskilte

Har du brug for vejskilte? Udforsk vores udvalg af vejskiltedu er altid velkommen til at kontakte teamet hos BGFIX, hvis du ønsker at placere din ordre her og nu. Vi kan levere et stort antal vejskilte med lynhurtig levering i hele Norden.

 

- Skrevet af Niels Webb

Hör av dig

  captcha

  Inden du forlader os….

  Her finder du skarpe tilbud på byggepladshegn og andre afspærringsprodukter.
  Komplette byggepladshegnspakker der passer perfekt til dit projekt. Byggepladshegn med eller uden transportrammer. Kontakt en af vores sælgere som vil hjælpe dig igennem byggepladshegnsjunglen!

  x OK
  x OK

  Innan du lämnar oss....

  Här hittar ni aktuella erbjudande på byggstängsel och andra avspärrningsprodukter. Kompletta byggstängselpaket som passar perfekt till ditt projekt. Byggstängsel med eller utan transportpall. Kontakta någon våra kunniga säljare som lotsar dig igenom byggstängseldjungeln!